Wat is Thomas Op Kamers?

Zelfstandig wonen, maar niet alleen

Thomas op Kamers is een kleinschalige woonvoorziening voor 15 (jong) volwassenen met een licht verstandelijke beperking. Stuk voor stuk mooie mensen die nog een heleboel dingen zelf kunnen, maar soms wel wat ondersteuning nodig hebben.

Eigenlijk is het een vorm van begeleid zelfstandig wonen, maar dan met z’n vijftienen op één locatie. Middenin in de samenleving. In een huis waar iedereen zijn eigen appartement heeft en de vrijheid om te gaan of staan waar hij wil. En, niet onbelangrijk, een huis waar het beregezellig is!

Hospita

Onze bewoners hebben allemaal zo hun dagelijkse bezigheden. De één gaat naar een activiteitencentrum, naar de sociale werkplaats of naar de sportvereniging. De één wordt gebracht, de ander neemt zelf de trein of de bus. Om alles in goede banen te leiden heeft iedere Thomas op Kamers één iemand die 24/7 bereikbaar is en voor iedereen klaarstaat.

Deze persoon noemen wij een zorgondernemer. Of beter gezegd; een hospita! Iemand die een oogje in het zeil houdt, een steun en toeverlaat is en helpt waar nodig. Bijvoorbeeld bij het onderhouden van sociale contacten, het op tijd opstaan, etc. Deze hospita gaat er samen met de bewoners een feest van maken binnen Thomas op Kamers. 

Delen: