Wat is Thomas Op Kamers?

Zelfstandig wonen, maar niet alleen

Thomas op Kamers is een kleinschalige woonvoorziening voor 15 (jong) volwassenen met een licht verstandelijke beperking. Stuk voor stuk mooie mensen die een heleboel dingen zelf kunnen, maar soms wat ondersteuning nodig hebben.

ThOK is een vorm van begeleid zelfstandig wonen, maar dan met z’n vijftienen op één locatie. Middenin in de samenleving. In een huis waar iedereen zijn eigen appartement heeft en de vrijheid om te gaan of staan waar hij wil. En, niet onbelangrijk, een huis waar het beregezellig is!

 

Zorgondernemer

Onze bewoners hebben allemaal zo hun dagelijkse bezigheden. De één gaat naar een activiteitencentrum, naar de sociale werkplaats, werk of naar de sportvereniging. De één wordt gebracht, de ander neemt zelf de trein of de bus. Om alles in goede banen te leiden heeft iedere locatie één iemand die voor alle bewoners klaar staat.

Deze persoon noemen wij een zorgondernemer. Iemand die een oogje in het zeil houdt, een steun en toeverlaat is en helpt waar nodig. Bijvoorbeeld bij het onderhouden van sociale contacten, het op tijd opstaan, etc. De zorgondernemer maakt er samen met de bewoners een feest van binnen Thomas op Kamers. 

Delen: