Hoe is Thomas Op Kamers ontstaan?

De Drie Notenboomen

Thomas Op Kamers is het idee van de mensen die ook achter de Thomashuizen zitten. Die organisatie heet ‘De Drie Notenboomen’ (DDN) en is opgericht door Hans van Putten, de vader van Thomas. De reden dat DDN is opgericht heeft alles te maken met de onvrede van Hans over de zorg voor zijn zoon die een verstandelijke beperking had. Met DDN had hij één doel, en dat is de zorg leuker, beter en goedkoper maken! En ja, dat doel hebben we nog steeds!

Thomashuis

In een Thomashuis gehoord wonen 8 á 9 mensen met een verstandelijke beperking samen met de mensen die voor ze zorgen. Nederland telt sinds 2003 bijna 120 Thomashuizen door het hele land en het is met afstand de leukste plek om te wonen voor mensen met een beperking. En dat verzinnen we niet zelf, maar dat zeggen haast alle mensen die er wonen en werken.

Bekijk hier de website van de Thomashuizen.

Herbergier

Naast een warm thuis voor mensen met een verstandelijke beperking, bieden we ook zorg aan ouderen met dementie; de Herbergier. Het uitgangspunt is hetzelfde als bij de Thomashuizen. Nederland telt bijna Herbergiers. In elke Herbergier wonen 16 ouderen samen met het zorgondernemerskoppel.

Bekijk hier de website van de Herbergier.

Zorgbutler

In 2017 werd tegelijkertijd met Thomas Op Kamers een nieuwe woonvorm voor ouderen met een lichte tot matige zorgvraag opgezet: De Zorgbutler. De bewoners hebben hun eigen appartement, maar de zorg en gezelligheid zijn altijd nabij.

Bekijk hier de website van De Zorgbutler

Delen: