Nieuwe vestiging in Oudenbosch

Thomas op Kamers Oudenbosch
Vestigingen

Goed nieuws! De Mariabouw in Oudenbosch, ooit het voormalige jongensinternaat Saint Louis, wordt omgetoverd tot een vestiging van Thomas Op Kamers. Op de eerste verdieping worden er vijftien kamers ontwikkeld en een ruime gemeenschappelijke woonkamer. Thomas Op Kamers biedt een zelfstandige woonplek voor bewoners met een licht verstandelijke beperking, maar met ondersteuning en gezelligheid om de hoek. De oplevering vindt naar verwachting medio 2023 plaats. Gezocht! Een gedreven zorgondernemer om deze Thomas Op Kamers van de grond op te bouwen.  Meld je aan voor de infomiddag op 15 feb.

Buitenruimte Thomas op Kamers Oudenbosch
Buitenruimte 

Rijke historie

De Mariabouw maakt deel uit van een voormalig kloostercomplex van de broeders van Saint Louis, gelegen in het centrum van Oudenbosch. Meer dan een eeuw lang was het een nationaal bekend jongensinternaat. Leerlingen kwamen uit het hele land vanwege de hoge kwaliteit van de opleiding. Op enig moment boden de broeders er onderdak aan maar liefst 700 leerlingen

Op de begane grond wordt naar verwachting een kantoorruimte gerealiseerd. Binnenkort wordt de gebruiker bekend gemaakt. De bewoners van Thomas Op Kamers kunnen in de toekomst gebruik maken van een gezellige buitenruimte. Er zijn plannen om deze te delen met andere gebruikers van de Mariabouw. Verder is bekend dat de foyer van de Kapel ook gevestigd gaat worden in de Mariabouw. Woonkwartier is inmiddels gestart met herstel van het dak en de gevels van het pand. Lees hier meer.

Delen: