Thomas Op Kamers Oudenbosch

  • Thomas op Kamers Oudenbosch
  • Gemeenschappelijke woonkamer

De Mariabouw in Oudenbosch, ooit het voormalige jongensinternaat Saint Louis, wordt omgetoverd tot een vestiging van Thomas Op Kamers. Op de eerste verdieping worden er vijftien kamers ontwikkeld en een ruime gemeenschappelijke woonkamer. Thomas Op Kamers biedt een zelfstandige woonplek voor bewoners met een lichte verstandelijke beperking, maar met ondersteuning en gezelligheid om de hoek.

Rijke historie

De Mariabouw is gevestigd aan een grote binnenplaats, de grote Cour, met als blikvanger de Kapel van Saint Louis. De kapel wordt gezien als het kleinere broertje van de indrukwekkende basiliek in het centrum van Oudenbosch en is enkele jaren geleden in volle glorie hersteld. De kapel is sinds 2012 geen kerkgebouw meer, maar een ruimte voor ander soort vieringen: concerten, feesten en recepties.

De Mariabouw maakt deel uit van een voormalig kloostercomplex van de broeders van Saint Louis, gelegen in het centrum van Oudenbosch. Meer dan een eeuw lang was het een nationaal bekend jongensinternaat. Leerlingen kwamen uit het hele land vanwege de hoge kwaliteit van de opleiding. Op enig moment boden de broeders er onderdak aan maar liefst 700 leerlingen

Op de begane grond wordt naar verwachting een kantoorruimte gerealiseerd. Binnenkort wordt de gebruiker bekend gemaakt. De bewoners van Thomas Op Kamers kunnen in de toekomst gebruik maken van een gezellige buitenruimte. Er zijn plannen om deze te delen met andere gebruikers van de Mariabouw. Verder is bekend dat de foyer van de Kapel ook gevestigd gaat worden in de Mariabouw. Woonkwartier is inmiddels gestart met herstel van het dak en de gevels van het pand.

Zorgondernemer gezocht!

In 2017 opende de eerste vestiging van Thomas Op Kamers in Rotterdam-Ommoord. Gezocht! Een ondernemer die deze vestiging van de grond wil opbouwen. Een bijzonder leerzame reis, waarbij je een historisch pand nieuw leven inblaast als warm thuis. En (jong)volwassenen begeleidt naar een zo zelfstandig mogelijk leven. Meld je hier aan voor de infomiddag.

Een rijksmonument wordt getransformeerd tot een warm thuis. De oplevering vindt naar verwachting medio 2024 plaats. Gezocht! Een gedreven zorgondernemer om deze Thomas Op Kamers van de grond op te bouwen.

Bezoek een infomiddag

Benieuwd naar wat het ondernemerschap bij de Thomas op Kamers inhoudt? Regelmatig vertellen we hierover tijdens een infomiddag. Voel je vrij om aan te haken!

Meld je aan