Waarom franchise in de zorg?

Samen bouwen aan de zorg

De Drie Notenboomen (DDN) kiest bewust voor het principe van franchise om hun zorgconcepten in de markt te zetten. Franchise (afgeleid van het Franse woord franc = vrij) biedt immers de mogelijkheid om een bepaald concept te vermenigvuldigen, mét het bijkomende voordeel dat je het laat dragen door zelfstandige ondernemers. Dit creëert een grotere toewijding en betrokkenheid van de ‘uitdragers’ van je concept, wat zich specifiek vertaalt in een persoonlijke aanpak en het bieden van zorg op maat.

Als ondernemers binnen één van de zorgformules een onderneming willen starten, wordt er een franchiseovereenkomst voor 5 jaar gesloten. Met deze overeenkomst verklaart een franchisenemer zich akkoord met de visie en de filosofie achter de zorgformule, de voorwaarden die ervoor zorgen dat bijvoorbeeld een Herbergier een Herbergier genoemd kan worden, en de afspraken die de relatie tussen franchisenemer en franchisegever beschrijven. Een franchiseovereenkomst kan verschillende malen verlengd worden.

De Drie Notenboomen als franchisegever

Om elke zorgondernemer de vrijheid te geven om als professional met een eigen expertise en eigen inzichten aan de slag te gaan, heeft De Drie Notenboomen zich een duidelijke taak toegeëigend. Het is hun opdracht als franchisegever om ervoor te zorgen dat elke zorgondernemer zich maximaal op de zorg en het welzijn van de bewoners kan richten, binnen de ontwikkelde zorgformules.

    DDN is sterk voorstander van het ‘ieder zijn vak’-principe. Ieder zijn expertise, wat wil zeggen dat franchisenemers binnen de kaders van de formule hun ding kunnen doen, maar ook dat DDN voor hun ondersteunende diensten structureel beroep doet op andere partijen. Op die manier houdt DDN de eigen werking ook kleinschalig, maar zijn ze als kleine organisatie in staat om grootse dingen te doen. In elke fase van de bedrijfsvoering ontvang je ondersteuning van DDN, onder meer met PR en communicatie, de HR helpdesk, team vastgoed, expert kwaliteit en accountantsdiensten.

    Erkenning voor het werk

    In 2015 werd de formule Thomashuis winnaar van de Franchise Trofee van de Nederlandse Franchise Vereniging. Hiermee werd het bekroond tot beste franchiseformule van Nederland.

    Uit de motivering: “De jury werd geraakt door zowel de professionaliteit als de passie, en het bewijs dat een conceptuele benadering kansen biedt in de zorgsector.”