Thomas Op Kamers officieel weer van start!

Openingsfeestje van Thomas Op Kamers

Afgelopen vrijdag was het zover: de herstart van Thomas Op Kamers werd met de inhuizing van de eerste bewoners officieel een feit. De formule krijgt een nieuw leven met de heropening van de eerste vestiging in Rotterdam-Ommoord. Bart Lubbers en Iris Kortekaas – tevens zorgondernemers van Thomashuis Reeuwijk – zullen er een woonplek bieden aan vijftien jongeren die op een veilige manier willen groeien naar écht zelfstandig wonen.

De aanloop naar een nieuw bedrijf gaat altijd gepaard met veel energie en de nodige hectiek, maar na twee maanden intensief klussen en inrichten kon vorige week eindelijk uitgekeken worden naar de officiële opening op 1 oktober. Als voorproefje daarop gingen Bart en Iris vorige week dinsdag alvast een hapje eten met hun nieuwe bewoners bij een restaurant in Rotterdam Prins Alexander. Na het eten schoven ook hun ouders aan voor een gezellige borrel. De eerste onderlinge kennismaking was hierbij een feit!

Op jezelf wonen…

Bij Thomas Op Kamers kunnen in totaal vijftien jongeren met een licht verstandelijke beperking wonen in hun eigen appartement. De bedoeling is dat zij van daaruit kunnen groeien naar een écht zelfstandig wonen, als dat mogelijk is uiteraard. Zij krijgen daarbij een extra vangnet door de hulp en ondersteuning van de zorgondernemers en hun team. Acht bewoners waren al geruime tijd druk aan het klussen en het merendeel daarvan ging op 1 oktober ook effectief voor de eerste nacht in hun nieuwe stulpje slapen. De komende weken zullen de andere bewoners hun intrek nemen. Voor reeds elf appartementen is tot dusver een bewoner gevonden.

… maar niet alleen

In het hart van Thomas Op Kamers in Rotterdam ligt de woonkamer, de centrale plek waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Op dinsdagen en vrijdagen zal er daar onder andere samen gegeten worden met elkaar, en afgelopen vrijdag vond dat gelijk voor de eerste keer plaats. In de woonkamer worden nog enkele puntjes op de ‘i’ gezet, zodat het voor de bewoners die dat willen een beregezellige plek is om te vertoeven. Bovendien wordt met de bewoners van de ZorgButler – de woonvoorzieningen voor zelfstandig wonende ouderen die in hetzelfde pand zitten – gezocht naar een mooie samenwerking om de verbinding tussen beide doelgroepen te bewerkstelligen.

Op dit moment is er een vestiging van Thomas Op Kamers, namelijk in Rotterdam. Binnenkort komt er nieuws over een tweede vestiging, ergens in Brabant.

de huiskamer bij Thomas Op Kamers

 

Delen: