Hoera, vijf jaar Thomas Op Kamers!

Thomas Op Kamer jubileum
Events

Het was feest afgelopen vrijdag: de franchiseformules Thomas Op Kamers (ThOK) en Zorgbutler bestaan precies vijf jaar! Samen met bewoners, medewerkers en de zorgondernemers werd er een feestje gevierd in de gemeenschappelijke woonkamer van ThOK. Er werd genoten van een hapje, drankje en een muziekje. En dat leverde veel mooie foto’s op, je vindt ze hier.

Thomas oo Kamers

Voor jong en oud sinds 2017

Thomas op Kamers en Zorgbutler delen sinds 2017 het pand aan de Cordell Hullplaats in Rotterdam-Ommoord. Jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking wonen op de begane grond van het appartementencomplex bij Thomas Op Kamers. De drie Zorgbutlers zijn verdeeld over de overige negen verdiepingen. Bewoners wonen zelfstandig, maar met zorg binnen handbereik. Beide zorgformules worden gerund door gedreven zorgondernemers.

Daverend applaus

Uiteraard werden alle zorgondernemers extra in het zonnetje gezet. Bart en Iris werden bedankt voor hun enorme inzet en passie door Roger Lof, operationeel directeur van De Drie Notenboomen. Ook kreeg bewoonster Janne het woord. Vol enthousiasme vertelde zij over haar leven bij Thomas Op Kamers. “Ik geniet van de gezelligheid en daarnaast is er altijd iemand bij wie ik terecht kan als ik hulp nodig heb.”

Janne heeft onder begeleiding de afgelopen jaren hard aan haar toekomst gebouwd. Haar droom is om ervaringsdeskundige LVB te worden. Dit is iemand met een licht verstandelijke beperking, die zijn of haar ervaringen in het leven gebruikt om anderen te helpen. De kans om voor een grote groep te spreken pakte ze, ondanks de zenuwen, met beide handen aan. Dan kon ze alvast even wennen aan haar nieuwe toekomstige rol, aldus Janne.

Thomas op Kamers bewoonster Janne

‘You never walk alone’

Het feest was voor jong en oud een uitstekende gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. Dat zowel de jongeren als de oudere bewoners dol zijn op hun stad Rotterdam was onmiskenbaar. Want met het Rotterdamse lijflied, ‘You never walk alone’, gingen alle handen de lucht in en werd door iedereen luidkeels meegezongen. Op naar de volgende vijf jaar vol liefdevolle zorg!

Zorgbutler Els

Delen: